Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2015 03:55 - Защо жените отбягват нуждаещи се мъже тип "изгубено кученце"
Автор: triprocentovmuj Категория: Тя и той   
Прочетен: 5232 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 16.02.2015 04:11


Жените и мъжете търсят любов по различни начини. Много мъже, около втората или третата среща вече казват "Обичам те". Жените отговарят отдръпнато, като си мислят (или направо възкликват) "Какво? Та ти дори не ме познаваш..". 

Мъжете са предимно физически-настроени. Те са визуални. Един мъж може да погледне една жена и веднага да определи дали е заинтересован или не. Той ще погледне косата, очите, тялото й, и или моментално ще я намери за привлекателна, или не. Дори да не е разговарял с нея и един път, дори преди да знае каквото и да е за нея, той веднага я преценява. Ако мъж срещне жена, говори с нея и я смята за много красива, доста често той ще пренебрегне много от качествата й, които не харесва, само защото е визуално стимулиран.

Мъжът може веднага да реагира и да каже "Леле, ще се оженя за нея". Мъжете са водени от физическото, и за една секунда могат да впрегнат емоциите си. При жените това отнема много повече време. Те загряват бавно когато са заинтересовани. На жените им е нужно да разберат първо кой е този мъж преди да се натоварят емоционално с него, камо ли физически.

За една жена, когато някой мъж се впрегне емоционално прекалено рано, без дори да я познава, това й показва, че той е прекалено нуждаещ се, като изгубено кученце. Поради начина и скоростта, с която жените реагират емоционално, те често са поставени в некомфортна ситуация когато някой мъж бърза и инвестира твърде много емоции за отрицателно време, и то в жена, която дори не познава. Тя не се чувства сигурна с него, защото той не се държи като мъж. В този момент, тя престава да го вижда като силен, центриран човек. Една истински женствена дама би била отвратена от мъж, който се държи като изгубено кученце.

Не бъди толкова сериозен. Не е нужно да се обясняваш в любов, за да разбере една жена, че я харесваш. Всъщност, правейки това има доста по-голям шанс да я отблъснеш. Моментално. Жените знаят когато ги харесваш. Те интуитивно улавят тези фини неща. За тях те са очевидни, но не и за много мъже. Жените разбират мъжете много по-добре, отколкото обратното, защото са инвестирали времето, за да разработят това умение. Мъжете не са. Те не знаят за какви намеци да следят, затова често се заблуждават, бъркайки собственото си ниво на привличане към една жена, с нейното привличане към тях, докато тя може въобще да не знае за съществуването им.

Когато мъж и жена се срещнат, той често прави грешката незабавно да започне да говори за връзки, къде ще я изведе на среща и т.н. За жената, това е тотално контра-предизвикателство и унищожител на възбудата. Той дори не я познава, а вече си разкрива картите и й излага плановете си. Това унищожава всякаква тръпка. Той ляга в краката й като отворена книга и й казва "ето тук пише всичко за мен".

Когато един мъж заговори за срещи, връзка и брак, той веднага си изгражда имидж на слаб, нуждаещ се, подтискащ и немъжествен. Това кара жената да бяга колкото се може по-надалеч. Преди да започнете да разкривате емоциите си, трябва да накарате дамата да се чувства комфортно с вас. Тя трябва да чувства сигурност и безопасност. Трябва да й помогнете да изкара най-женственото от себе си, да се успокои и да свали защитните си прегради. Най-добрият начин за това е чрез смеха. Когато срещнете жена за първи път, целта ви е да я накарате да се смее и да се чувства комфортно. Трябва да говорите с нея, а още по-добре - да накарате нея да говори с вас. Питайте я въпроси. Опознайте я. Дръжте разговора лековат и позитивен. Шегувайте се и я закачайте по игрив начин. Просто си прекарайте добре.

Целта на цялото занятие е да преодолеете визуалната вълна, която ви облива. Ще я опознавате, като по отговорите и реакциите й ще съдите за нейното ниво на привличане към вас, за да разберете дали тази жена е наистина някой, с когото дори си струва да се занимавате. Ако се шегувате с нея и я закачате, а тя се мръщи и лае като питбул? На кого му пука? Най-вероятно никога повече няма да я видите. Ако не ви реагира позитивно, значи няма смисъл да си губите времето с нея, защото това няма да се промени.

Под "шеги и закачки" имам предвид вашата готовност винаги да отговаряте по лековат, несериозен начин. Ако тя попита "Имаш ли приятелка?", ти можеш да кажеш "Винаги има място за още една" или "В първия ми харем започнаха да се избиват, сега отварям втори". Ако тя каже "Голям си гадняр", не спори с нея. Трябва да оставиш тази нападка да отскочи от гърдите ти с нещо в типичния несериозен маниер, като "Това го чувам за първи път". Помнете, че сте центриран и силен мъж. Такива закачки не трябва да ви повлияват и да ви изхвърлят от тезгяха. Когато сте самоуверени, жените ще ви виждат като забавни, но и леко надути. Ще се опитват всячески да ви спукат егото, за да проверят дали зад него стои постоянно същество. Ако продължите да отговаряте в същия дух и да не се поддавате на провокациите им, вие ще потвърдите, че сте толкова самоуверен, колкото го изкарвате, и ще преминете теста.

Един път си избирах часовник, но без да гледам, нахълтах в поредния магазин, който се оказа марков. Най-евтиният часовник струваше 200 лв. Все още невеж за този факт, помолих една от служителките да отвори витрината, за да разгледам един от часовниците. Сложих го на ръката си, хареса ми, и й казах, че го взимам. Тя ме изгледа с недоверие, примесено с изненада, и попита "Ама вие видяхте ли цената? Той е един от най-скъпите!". Когато попитах за цената и ми бе отговорено "500 лв", вместо да подскоча от ужас и да го върна, аз овладях ситуацията и казах спокойно "Черната карта с милионите ми е блокирана, няма да мога да го взема днес". Служителката, както беше сериозна, се усмихна. За мен това бе mission successful.

Не всеки може да реагира на момента и да измисли потушаващ контра-коментар, но лесно можете да добиете опит като се поставяте в подобни ситуации и си говорите с жени, които да приближиш и заговориш не би изглеждало странно - предимно продавачките в моловете. За мотивация си поставете за цел да извадите усмивка от тях, след което продължете по пътя си. Това ще ви научи да нямате по-големи очаквания от усилията си, като например телефонен номер или секс, което ще елиминира огромна част от напрежението, и ще ви позволи свободно да флиртувате и да се закачате, когато телефонния номер и секса станат целта ви в бъдеще.

----------

Селективен превод на How To Be A 3% Man, Corey Wayne, 2006 (стр. 41 - 47)

Ако намирате статиите за полезни, моля споделете ги с приятели, коментирайте, гласувайте и добавете блога в любими, или в bookmarks (CTRL+D). Нови статии всеки ден!




Гласувай:
1



1. starotomagare - Невинен флирт със скучаеща прод...
02.02.2016 21:15
Невинен флирт със скучаеща продавачка е нещо като подържане на кондицията за да не загубим рефлексите си за свободно държание.Никога не бива да забравяме ,че тя е там за да се почувстваме приятно и да купим нещо .Не бива да падаме в собствената си клопка като започнем да си фантазираме ,че тя е направила нещо специално за нас и сигурно сме събудили симпатиите и тн .Надграждайки над тази база рискуваме лесно да се превърнем в обект на присмех или да я подплашим с устрема си.Едва ли има продавачка която да не е имала неприятности с някой който се е лепнал за нея .Трябва да вземаме в предвид ,че жените бързо набират опит и най-често са доста по-практично настроени от нас .Именно за това не харесват слабия мъж защото той обикновено е и безпаричен.Жестовете на внимание и закрила от страна на мъжа за щастие все още се ценят доста високо в този объркан и опасен свят.Не е нужно съзнателно да търсим ситуация за да се доказваме като рицари готови да пролеят кръвта си за своята дама.Достатъчно е бързо да усещаме опасностите и винаги да намираме изход като все пак се стремим и да запазваме нейното и своето достойнство.Една разумна и любвеобилна жена никога не би ни тласнала в опасна ситуация само за да се почувства дама.С нас тя трябва да са чувства спокойна и сигурна и ако притежаваме и чувство за хумор което тя да оцени, то твърде скоро облаците ще започнат да ни изглеждат розови.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: triprocentovmuj
Категория: Тя и той
Прочетен: 58256
Постинги: 15
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031