Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2015 17:15 - Защо жените казват, че искат едно, а хукват подир друго!
Автор: triprocentovmuj Категория: Тя и той   
Прочетен: 2496 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.02.2015 04:15


Защо никога не трябва да искаш съвет от жена за.. жени!

Случвало ли ви се е някога да прибягвате към съветите на жени, които познавате, когато не можете да разберете дадено момиче? "Щом са жени, би трябвало перфектно да разбират другите жени!Голяма грешка.

Когато отидете за съвет или помощ при жени, повечето ще се опитат да ви успокоят и да изложат фактите така, че вината да не падне на вас. Също както когато излизате на среща с жена, тя няма да ви каже директно "Въобще не те харесвам!". Познатите ви от женски пол няма да ви спукат егото, като ви кажат "Тази въобще не те харесва. По-добре я забрави." (както веднага би направил някой мъж). Вместо това, жените ще ви предложат разни обяснения от типа на "Може би в момента й е трудно, защото все още преодолява бившия си", "Може да е много заета и затова да не ти вдига", "Може би просто те харесва прекалено много, но я е страх да се обвърже точно сега". 

Защо доста от жените се държат по този начин? Със сигурност защото 1) не искат да ви наранят и 2) не искат да отговарят на поредицата последващи въпроси от ваша страна, като например "Добре, де, защо не ме харесва? Какво толкова ми има?". Те по-скоро биха ви успокоили с обяснения, които спасяват егото ви, и нежно биха ви пренасочили в друга посока. Това е така, защото жените са задвижвани от емоции и емоционални реакции, докато мъжете са по-директни. Въпреки че и мъжете също в голяма пропорция са контролирани от емоции, те не винаги отделят достатъчно време да анализират проблема с емоционалните му последствия. Предпочитат да им бъде казано простичко, директно и неемоционално. Проблемът с допитването до жените за конкретни отговори е, че те се отнасят по-дипломатично, с оглед на вашите емоции и его, с което жертват истината.

 

Забрави какво си чул! Жените умират да преследват мъжете!

Този постоянен социален натиск над дамите винаги да бъдат дипломатични и нежни и да отбягват директните отговори, в един момент се обръща срещу самите тях. Много жени знаят какво искат (финалния продукт), но не знаят как да изразят директно как точно искат да го постигнат. Жените, например, жадуват романтика и го казват. Но още повече жадуват да са въвлечени в преследването. За съжаление, днес е общоприето мъжът да преследва жената, което поведение женствено, слабо и нуждаещо се (на това ще се спрем по-нататък). Срещите са събития, пълни с емоции. Себеуважаващите се жени не искат всичко да им се поднася на тепсия. Искат да усещат как спечелват доверието ти, и как ти спечелваш тяхното. 


Една от най-големите индустрии в света на книгите е романтиката. Дори най-интелигентните жени, за които тези книги за нищо повече от лигавщини, са чели и крият няколко от тях на недостъпни места. Но защо? Повечето романтика следва проста формула - момче среща момиче, момчето се отнася към момичето с пренебрежение, момичето е отвратено от неговото поведение, но не може да му устои, момчето и момичето се борят с растящото привличане, книгата свършва с много романтичен край. 

Когато попитате една жена какво иска, това, което тя казва, че иска и това, на което реагира емоционално, са две коренно различни неща. Когато става въпрос за мъже, тя най-често казва "Амиии, искам мъж, който ме храни, пои, глези и ми купува цветя". Когато се отнасяш с нея по този начин, тя те захвърля за мъж, който не прави нито едно от тези неща. Всеки е виждал жена, която ходи с мъж, който се отнася с нея малко дивашки. Какво я привлича към него, и какво я кара да захвърли "доброто момче" за дивака?

Отговорът е много прост - "доброто момче" е лесно. Тя го върти на пръста си. Той не е силен, не е центриран. Емоционално, той не може да я накара да се почувства сигурна, не може да я защити. Тя не може да му има доверие, защото той би се огънал на заден мост само и само за да й угоди. Жените не искат това. Те искат партньор, който да поеме юздите. Няма значение дали срещате жена за пръв път, или сте заедно от 10 години. Винаги трябва да имате посока. Това е като да попитате жена "Ей, уау.. здрасти, ъ.. мислиш ли, че би искала да излезеш с мен един ден?". Това веднага й казва "Нямам никакво самочувствие и не мисля, че съм достатъчно добър за теб, но се надявам да ме съжалиш и да ме удостоиш с присъствието си на среща". 

Колкото по-красива е една жена, толкова повече мъже се държат с нея по този жалък начин, и толкова повече избор има тя. Една такава жена ще търси мъжът, който ще се отличи с поведението си. Ако тя излиза на партита през уикенда, може би поне 10 мъже ще й се натискат, втъркват и ще й вземат номера. Най-често 9 от тези 10 мъже няма да могат да дочакат дори следващия ден, за да й се обадят. Оттам нататък тя може да реши с кого да излезе, ако въобще иска да излезе с някой от тях. Твоята цел е тук да се отличиш и да бъдеш различен. Не искаш тя да остане с впечатлението, че си като загорял тийнейджър, който не е излизал на среща от 10 години, дори това да е твоята ситуация. Има няколко важни фактора, които повишават привличането на една жена към теб, които трябва да научиш.

Повечето мъже, дори да вземат номера на някое момиче, което много харесват, не могат да стигнат до стъпалата на блока й. Тези, които успяват да се доберат до там и да изведат момичето на една среща, не могат да я склонят да излезе с тях на втора. От друга страна, момичетата, към които нямат никакъв интерес, ги преследват и им звънят постоянно. Разликата е в това, че на тези, които харесваме, отделяме много повече внимание, често прекалено много, което ги отегчава и отвращава. А тези, които не харесваме - неглижираме, и това ги подлудява. Простият принцип тук е да се научим да третираме тези, които много харесваме, като тези, които въобще не харесваме.

Още едно важно нещо, което ще покрием в статиите е, как да задържим интереса на едно момиче след като вече сериозно сме навлезли във връзка с нея. Много мъже си мислят, че с влизането си във връзка с жена, са "запечатали ракията" и оттам нататък могат да се отпуснат и да чакат тя да отлежава и да умножава качеството си. Това е жестока грешка, и основната причина огромен дял от изоставените мъже да се чудят "Какво по дяволите й стана на тази, че един ден просто си взе багажа и изчезна без причина?".

----------

Селективен превод на How To Be A 3% Man, Corey Wayne, 2006 (стр. 29 - 33)

Ако намирате статиите за полезни, моля споделете ги с приятели, коментирайте, гласувайте и добавете блога в любими, или в bookmarks (CTRL+D). Нови статии всеки ден!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: triprocentovmuj
Категория: Тя и той
Прочетен: 58550
Постинги: 15
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930