Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2015 22:22 - Колко здравословни връзки виждате около себе си?
Автор: triprocentovmuj Категория: Тя и той   
Прочетен: 1483 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.02.2015 22:24


Една от причините, поради която е трудно да намерим съвети за здравословна връзка, дори от собствените си приятели, е фактът че прекалено малко двойки са в здравословна връзка. Дори мъжете, които разбират жените, не могат да ви кажат точно какво трябва да правите. Те са уверени, силни и центрирани по природа, и знаят какво искат, защото са израснали в здравословни домове.

Първият инстинкт на повечето мъже, когато им заговорите за жени, е да започнат да ви дават съвети. Тук трябва да се запитате "Каква връзка има този човек?" и "Искам ли и аз такава връзка?". Ако тяхната връзка е такава, каквато вие искате да бъде и вашата, тогава този човек може да има полезни съвети за вас. Ако ли не, тогава защо въобще ще го слушате? Колкото и да иска да ви помогне, усилията му ще бъдат напразни.

Броят здравословни връзки, дори бавно да се увеличава благодарение на принципите описани тук, все още е прекалено нисък. Защо? Аз също вярвах, че имам страхотни родители, но когато погледна назад виждам, че те не са си показвали никаква любов. Никога не съм бил свидетел на "обичам те". Защо е важно това? Когато няма любов между родителите, или те не я показват, това създава идеи в подрастващото дете, че светът "просто е такъв", т.е. те приемат това за нормално. Когато деца израстват в такава среда, те пренасят отношението на родителите си в своите собствени връзки, и продължават цикъла на безлюбовни, безстрастни връзки, които раждат още сиви, безлюбовни и безстрастни деца.

Познавах едно момче, което забремени жена си на 17 и се ожени за нея. Първоначално двамата изглеждаха влюбени, но с времето си останаха заедно "заради децата". Той започна афера с друга жена, тя започна да пълнее, търсейки щастието в храната, за да компенсира дефицитите от неуспешния си брак. Двамата постоянно се бомбардираха с обиди. И двамата им сина бяха пълни, много нещастни и с ниско самочувствие. Те все още не бяха във възрастта, когато децата започват да се интересуват от връзки, но вече бяха здраво заклещени в капана на нещастието, създаден от техните родители. Те най-вероятно щяха да последват модела на родителите си и да заформят същите връзки с бъдещите си партньори, удължавайки общото нещастие с още едно поколение, без да знаят, че може да е и другояче.

Ето затова е изключително важно човек да се възползва от безценната информация, споделяна безплатно тук. Още веднъж повтарям, само 3 процента от мъжете разбират жените. Достатъчно е просто да посетите мол, нечие събитие или ресторант, и да наблюдавате двойките там. Половината от тях се реят нейде в космоса или зяпат в тавана, дори не си говорят. В някои случаи и двамата си играят с телефоните и въобще не си обръщат внимание. Те са просто там, съществуват. Разхождат се като приятели или съквартиранти. Сякаш няма абсолютно нищо живо във връзката им.

Мъжът трябва да поеме инициативата в една връзка. Забавно е когато се разхождаш в моловете и веднага можеш да прецениш кой носи гащите в една връзка. Обикновено жената ходи 2 - 3 метра пред мъжа и децата, а той пристъпва жално, сякаш е воден за носа, действайки по нейната свирка. Ако сте с вашата дама, трябва или да държите нейната ръка, или да ходите един до друг като равни. Този, който ходи отпред, обикновено командва във връзката.

----------

Селективен превод на How To Be A 3% Man, Corey Wayne, 2006 (стр. 34 - 37)

Ако намирате статиите за полезни, моля споделете ги с приятели, коментирайте, гласувайте и добавете блога в любими, или в bookmarks (CTRL+D). Нови статии всеки ден!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: triprocentovmuj
Категория: Тя и той
Прочетен: 58628
Постинги: 15
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930